Składniki do prażenia:
- łyżka suszonego czosnku w płatkach
- łyżka słonecznika
- 2 łyżki pestek dyni
- pół łyżeczki ostrej papryki wędzonej
- pół łyżeczki cynamonu
- łyżeczka suszonych pomidorów
Składniki do zupy:
- puszka mleka kokosowego (400ml)
- kilka różyczek kalafiora
- pały pomidor
- 80g tofu (użyłem ziołowego)
- mała biała papryka
- 4-5 łyżek drobno siekanego jarmużu
- odrobina soli
- Uprażyć w suchym woku przyprawy i ziarna. (około 5 minut na małym ogniu często mieszając).
- Dodać mleko kokosowe, drobno posiekanego kalafiora i paprykę. Posolić.
- Zagotować, dodać pokrojonego w szesnastkę pomidora, gotować kilka minut.
- Dodać tofu pokrojone w kostkę, gotować kilka minut.
- Dodać jarmuż i gotować około 1-2minuty.