Prosty gulasz z seitanem

08:42



Składniki:
- 200g seitanu
- 250g przecieru pomidorowego
- jedna duża marchewka
- pół szklanki zielonego groszku
- pół puszki białej fasoli
- sól, pieprz, sos sojowy, słodka papryka, pieprz cayenne

Marchew pokroić w drobną kostkę. Ugotować z groszkiem do miękkości, odcedzić. Seitan pokroić na nieduże paski, rzucić na patelnię z rozgrzaną niewielką ilością oleju. Podsmażyć, dodać groszek, marchewkę i fasolę. Po kilku minutach dodać przecier, przyprawy i 1/3 szklanki wody. Zamieszać i dusić jeszcze kilka minut. Podawać np z kuskusem.


Może Cię zainteresuje:

1 komentarze

  1. Seitan. Przyznam szczerze, że nie znam smaku. Chętnie bym spróbowała. Dotychczas zamiennikiem mięsa w mojej diecie było jednak Tofu. Tofu na 1000 sposobów:) Jakieś rady, co do przyrządzania Seitanu?

    OdpowiedzUsuń

Like us on Facebook

Subscribe