Wegańskie RAW ciasto jabłkowe


Na spód:
- 100g daktyli
- 100g słonecznika

Daktyle zalać 4-5 łyżkami wody i zostawić do namoknięcia. Lekko odcisnąć i zmiksować ze słonecznikiem.  Foremkę wysmarować minimalną ilością dowolnego tłuszczu. Wyłożyć masą.

Nadzienie:
- 2-3 duże słodkie jabłka
- woda z daktyli
- 3-4 płaskie łyżki odtłuszczonej mąki lnianej (odtłuszczonego siemienia lnianego)

Jabłka zmiksować na jednolitą, grudkowatą masę. Posłodzić wodą z daktyli i zmieszać z mąką lnianą. Przełożyć do foremki.

Dodatkowo:
- kakao do posypania
- orzechy włoskie do dekoracji 

Posypać ciasto i udekorować. Włożyć na kilka godzin do lodówki.