Ciasto jagodowe z kaszy mannej



 Na spód:
  • 200g daktyli
  • 50g płatków owsianych
  • 2 płaskie łyżki kakao
Na masę:
  • 150g kaszy mannej
  • 1/2 l mleka sojowego
  •  łyżka oleju kokosowego
  • 2 banany
  • 4 łyżki cukru puru
  • szklanka borówek

  1.  Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na 1 minut, odsączyć. 
  2. Zblendować daktyle z płatkami owsianymi i kakao.
  3. Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia, ugnieść równomiernie masę na spodzie.
  4. Piec ok 10-15 minut w 180 stopniach.
  5. Kaszę manną ugotować na mleku. Ostudzić.
  6. Zblendować wszystkie składniki za wyjątkiem owoców. te należy delikatnie wmieszać łyżką w masę.
  7. Na ostudzony spód nakładamy masę i wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin.