Wegańskie kokosanki

11:58

Przepis z ostatniej kuchni społecznej. Przepis jest bardzo prosty: mieszamy wiórki kokosowe, cukier i mąkę pszenną lub ryżową w proporcjach 3:1,5:1 Całość zalewamy sokiem z pomarańczy i odrobiną oliwy/oleju. Dosypujemy proszek do pieczenia (wedle zaleceń na opakowaniu). Zagniatamy ciasto, robimy małe kulki i rozpłaszczamy je. Pieczemy na papierze aż zaczną się rumienić.

veganza; wegańskie kokosanki; wegańskie ciastka; wegańskie ciasteczka; kokosanki; wegańskie słodycze

veganza; wegańskie kokosanki; wegańskie ciastka; wegańskie ciasteczka; kokosanki; wegańskie słodycze

veganza; wegańskie kokosanki; wegańskie ciastka; wegańskie ciasteczka; kokosanki; wegańskie słodycze

Może Cię zainteresuje:

4 komentarze

  1. Wyglądają smakowicie ale prosiłabym tak konkretniej ile czego bo z mojego robienia na wyczucie wychodzą, a raczej nie wychodzą dobre rzeczy:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No jest przecież konkretnie jakie proporcje. Z łyżeczkę oleju i sok z pomarańczy tak, aby się dało wyrobić ciasto.

      Usuń
  2. Zrobiłabym ale nie czaję przepisu. Chłopie napisz porządnie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie upiekłam porcję i już wiem, że mają jeden minus... zbyt szybko znikają!

    OdpowiedzUsuń

Like us on Facebook

Subscribe