składniki:
- czerwona soczewica (ok. 3 szklanki suchej)
- szkalnka drobnej siekanki sojowej suchej
- 2 łyżki wegańskiego tłuszczu
- 1 małe kwaśne jabłko
- 2-3 łyżki płatków owsianych
- sól, pieprz, papryka słodka, kminek, gorczyca, czosnek, cebula i inne
Soczewicę rozgotować. Odsączyć, dodać suchą nienamoczoną siekankę sojową, która wchłonie nadmiar wody i zagęści pastę. Zmielić z resztą składników na gładką konsystencję.
- czerwona soczewica (ok. 3 szklanki suchej)
- szkalnka drobnej siekanki sojowej suchej
- 2 łyżki wegańskiego tłuszczu
- 1 małe kwaśne jabłko
- 2-3 łyżki płatków owsianych
- sól, pieprz, papryka słodka, kminek, gorczyca, czosnek, cebula i inne
Soczewicę rozgotować. Odsączyć, dodać suchą nienamoczoną siekankę sojową, która wchłonie nadmiar wody i zagęści pastę. Zmielić z resztą składników na gładką konsystencję.