Sajgonki z wegańskim serem!


Oj, oj, zanosi się na ... kolejny niezdrowy wegański fast food. Nie dość, że smażone to jeszcze z serem. W środku i na zewnątrz.Połączenie jest jednak tak mniamniaste, ze można sobie zjeść od czasu do czasu.

potrzebujemy:
- ryż
- papier ryżowy
- grzyby
- sól, pieprz, curry, ostra papryka
* opcjonalnie wegański topiący się ser

Ryż ugotować i porządnie odcedzić. Wymieszać z drobno posiekanymi grzybami (ja użyłem podgotowanych suszonych grzybów leśnych). Dodać przyprawy. Do masy można dodać trochę startego wegańskiego sera, co szczerze polecam. Zostaje zawinąć sajgonki i usmażyć. Można dowalić jeszcze sera na wierzch. Tak, wiem, ze to niezdrowe i spodziewam się możliwego wylewu nienawiści za skrzywianie obrazu weganizmu i niebycie "tru".