Składniki:
- szklanka żółtego groszku
- pół główki czosnku
- biały pieprz
- sól
- szczypta suszonej bazylii
- oliwa
- szczypta zmielonej gorczycy
Groszek ugotować i odcedzić. Zmielić na papkę. Czosnek przecisnąć przez praskę i dobrze wymieszać z pastą. Suto doprawić. Stopniowo dodawać oliwę aż pasta zrobi się"miękka" i łatwa do rozsmarowania. Można trzymać w lodówce w słoiku do 2 tygodni.
- szklanka żółtego groszku
- pół główki czosnku
- biały pieprz
- sól
- szczypta suszonej bazylii
- oliwa
- szczypta zmielonej gorczycy
Groszek ugotować i odcedzić. Zmielić na papkę. Czosnek przecisnąć przez praskę i dobrze wymieszać z pastą. Suto doprawić. Stopniowo dodawać oliwę aż pasta zrobi się"miękka" i łatwa do rozsmarowania. Można trzymać w lodówce w słoiku do 2 tygodni.