Składniki:
- pół szklanki ugotowanej i zmielonej cieciorki
- sól, pieprz
- szczypta zmielonej gorczycy
- łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
- łyżeczka oleju
Zagnieść jednolitą masę. Uformować kotleciki i smażyć na patelni z dwóch stron. Podane z ziemniakami przypominają typowy polski obiad.
Zjedz kotleta, ziemniaki/surówkę możesz zostawić, pewnie wielu z nas nieraz usłyszało to w dzieciństwie.
- pół szklanki ugotowanej i zmielonej cieciorki
- sól, pieprz
- szczypta zmielonej gorczycy
- łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
- łyżeczka oleju
Zagnieść jednolitą masę. Uformować kotleciki i smażyć na patelni z dwóch stron. Podane z ziemniakami przypominają typowy polski obiad.
Zjedz kotleta, ziemniaki/surówkę możesz zostawić, pewnie wielu z nas nieraz usłyszało to w dzieciństwie.