VEGANZA! pasta ziemniaczana z wędzonym tofu

09:50

W sumie nieco podobna do farszu na pierogi tofurskie, ale to jednak nie to samo. Użyłem jej do jedzonych przeze mnie kolejny raz kanapek. Trzy dni pod rząd kanapki na śniadanie. Ostatnio chyba jadłem tak ze dwa lata temu.

- wędzone tofu
- ugotowane ziemniaki
- kilka ząbków czosnku
- orzechy ziemne
- sól, pieprz

Ziemniaki kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oliwie z czosnkiem i podmielonymi orzechami ziemnymi. Mieszamy z tofu w proporcji ziemniaki:tofu 1do1 i rozgniatamy na w miarę gładką masę. Doprawiamy.


Może Cię zainteresuje:

3 komentarze

  1. Ooo, fajny pomysł na pastę do chleba. Podoba mi się dodatek orzechów. Ostatnio mam fazę na dodawanie ziemniaków do past, pasztetów etc., ta pasta będzie w sam raz na... dalszą fazę fazy:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie proporcje składników?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest napisane - 1:1. Reszta składników wedle gustu.

      Usuń

Like us on Facebook

Subscribe