Na ciasto:
- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- pół szklanki mleka sojowego
- łyżka otrąb
- kilka łyżek oleju
- sól, czosnek
Na nadzienie:
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- sól, słodka papryka, biały pieprz, pieprz cayenne
Ciasto ma mieć konsystencję miękkiej plasteliny. Generalnie proszek do pieczenia nie jest potrzebny, ale można trochę sypnąć. Było jak zwykle robione na oko. Groszek trzeba zmielić razem z kukurydzą i przyprawami. Można podsmażyć chwilę na patelni, al nie jest to konieczne. Wystarczy wyłożyć ciastem brytfankę, wlać nadzienie i po wierzchu trochę posmarować koncentratem pomidorowym. Nakryć ciastem i zrobić trochę dziurek widelcem. Piec około pół godziny w 160-200 stopniach.
- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- pół szklanki mleka sojowego
- łyżka otrąb
- kilka łyżek oleju
- sól, czosnek
Na nadzienie:
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- sól, słodka papryka, biały pieprz, pieprz cayenne
Ciasto ma mieć konsystencję miękkiej plasteliny. Generalnie proszek do pieczenia nie jest potrzebny, ale można trochę sypnąć. Było jak zwykle robione na oko. Groszek trzeba zmielić razem z kukurydzą i przyprawami. Można podsmażyć chwilę na patelni, al nie jest to konieczne. Wystarczy wyłożyć ciastem brytfankę, wlać nadzienie i po wierzchu trochę posmarować koncentratem pomidorowym. Nakryć ciastem i zrobić trochę dziurek widelcem. Piec około pół godziny w 160-200 stopniach.