Składniki:
- pół szklanki ugotowanej na parze cieciorki
- 3 pomidory
- 1 nieduża cebula
- łyżka pestek dyni
- szczypta zarodków pszennych/otrąb
- szczypta kolorowego pieprzu
- sól, łyżka oleju do smażenia
- pietruszka do posypania
Pomidory kroimy i wrzucamy na patelnie. Doprawiamy, solimy i smażymy ok 6-8 minut. Dorzucamy cieciorkę, pestki dyni i zarodki/otręby. Smażymy kolejne kilka minut. Dorzucamy cebulę startą na dużych oczkach. Smażymy ok. 3 minuty. Przekładamy do miski i posypujemy pietruszką,
- pół szklanki ugotowanej na parze cieciorki
- 3 pomidory
- 1 nieduża cebula
- łyżka pestek dyni
- szczypta zarodków pszennych/otrąb
- szczypta kolorowego pieprzu
- sól, łyżka oleju do smażenia
- pietruszka do posypania
Pomidory kroimy i wrzucamy na patelnie. Doprawiamy, solimy i smażymy ok 6-8 minut. Dorzucamy cieciorkę, pestki dyni i zarodki/otręby. Smażymy kolejne kilka minut. Dorzucamy cebulę startą na dużych oczkach. Smażymy ok. 3 minuty. Przekładamy do miski i posypujemy pietruszką,