Cieciorka z cebulą i pomidorami

16:32

Składniki:
 - pół szklanki ugotowanej na parze cieciorki
 - 3 pomidory
 - 1 nieduża cebula
 - łyżka pestek dyni
 - szczypta zarodków pszennych/otrąb
 - szczypta kolorowego pieprzu
 - sól, łyżka oleju do smażenia
 - pietruszka do posypania

Pomidory kroimy i wrzucamy na patelnie. Doprawiamy, solimy i smażymy ok 6-8 minut. Dorzucamy cieciorkę, pestki dyni i zarodki/otręby. Smażymy kolejne kilka minut. Dorzucamy cebulę startą na dużych oczkach. Smażymy ok. 3 minuty. Przekładamy do miski i posypujemy pietruszką,


Może Cię zainteresuje:

3 komentarze

  1. Totalnie moje klimaty, często przygotowuję podobne obiady :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ach, jak ja uwielbiam cieciorkę w pomidorach! :) I wcale nie trzeba się zbytnio wysilać, żeby dobrze, smacznie i zdrowo zjeść :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciecierzyca w sosie pomidorowym - u mnie, obok puree z soczewicy, to najczęściej przygotowywane danie.

    OdpowiedzUsuń

Like us on Facebook

Subscribe