Jej wysokość muffina

W końcu (po ponad 3 latach i do z dużym hakiem) nabyłem formę do pieczenia muffin. Trzeba było wypróbować. W tym samym czasie udało mi się w końcu w mojej okolicy upolować mąkę żytnią, więc musiałem jej użyć. Tak wyszło 12 pszenno żytnich muffin.

Co potrzeba?
- mąka pszenna i żytnia w stosunku 2:1
- kakao
- proszek do pieczenia
- olej i mleko sojowe w stosunku 2:3 (nie wiem ile tego było w porównaniu do mąki bo sypałem na oko, a płyny były na szklanki)
- garść muesli orzechowego
- cynamon (dużo)

Tradycyjnie wymieszać. Formę wysmarować olejem i napełnić dziury na ok. 2/3 wysokości. Piekłem niecałe pół godziny w 150 stopniach eksperymentując z różnymi trybami pieczenia.Wyszły takie oto grzybki atomowe: