Bardzo bananowe ciasto z żurawiną

 

Tego ciasta chyba nie da się zepsuć ;) Poza tym jest ekspresowe - samo przygotowanie masy to niecałe 5 minut! Wystarczy wymieszać. Po upieczeniu wychodzi bardzo wilgotne. Z każdym dniem jest coraz lepsze, z każdym dniem jest go coraz mniej, niestety. A tu przepis:

- 5-6 średnich brązowych bananów
- około pół kilo mąki (może trochę więcej bo sypałem na oko)
- pół szklanki cukru
- 1/2 albo 2/3 szklanki oleju
- 2/3 szklanki wody
- garść żurawiny
- pół paczki proszku do pieczenia (takiego na kilogram mąki)
- łyżka przyprawy korzennej do pierników

A tu instrukcja dla opornych:
1. Wszystko oprócz mąki zblęduj.
2. Wymieszaj z mąką.
3. Wlej do foremki.
4. Włóż do piekarnika na godzinę (200)
5. Wyjmij.
6. Po zjedzeniu połowy zawartości blachy idź uprawiać bieganie* bo dupa rośnie ;)

 *lub inną intensywną dowolną aktywność