Zainspirowany moją ulubioną zupą soczewicową, ugotowałem jej nową wersję. Wyszła równie smaczna, wiec dodaję przepis. (oryginał TUTAJ )
- 2 spore cebule
- pół główki czosnku
- 2/3 szklanki suchej czerwonej soczewicy
- sól, pieprz, curry, pieprz cayenne
- puszka mleka kokosowego
- garść makaronu z fasoli
- jak najmniejsze pieczarki
Soczewicę ugotować. Cebulę i czosnek pokroić i porządnie podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać do soczewicy, zalać mlekiem i zmiksować. Dodać pół szklanki wody. Doprawić (po zagotowaniu zupa straci na mocy, wiec można dać trochę więcej przypraw. Wlać wszystko do garnka, dorzucić makaron i zagotować, a potem gotować jeszcze około 10-15 minut. Pieczarki w całości podsmażyć na minimalnej ilości tłuszczu i dorzucić do zupy.
- 2 spore cebule
- pół główki czosnku
- 2/3 szklanki suchej czerwonej soczewicy
- sól, pieprz, curry, pieprz cayenne
- puszka mleka kokosowego
- garść makaronu z fasoli
- jak najmniejsze pieczarki
Soczewicę ugotować. Cebulę i czosnek pokroić i porządnie podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać do soczewicy, zalać mlekiem i zmiksować. Dodać pół szklanki wody. Doprawić (po zagotowaniu zupa straci na mocy, wiec można dać trochę więcej przypraw. Wlać wszystko do garnka, dorzucić makaron i zagotować, a potem gotować jeszcze około 10-15 minut. Pieczarki w całości podsmażyć na minimalnej ilości tłuszczu i dorzucić do zupy.