Składniki:
- 1/3 kostki margaryny
- mąka pełnoziarnista ok 1 szklanki
- woda
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
- kilka łyżek cukru pudru
- jabłko
Margarynę rozpuścić na małym ogniu. Dodać cukier i dokładnie zamieszać. Dodać mąkę, cynamon i proszek i stopniowo dolewać wody. Wyrabiać aż ciasto będzie jednolite i dosyć miękkie. Urywać po kawałku i robić kulki. Następnie rozwałkować je ręką na długie wałki i spłaszczyć. Położyć jabłko i dosyć luźno zwinąć. Ustawić pionowo na blaszce i włożyć do piekarnika. Można trochę urozmaicić przepis i np wrzucić do środka trochę rodzynek i śliwkę, a na wierzch przed pieczeniem zetrzeć trochę czekolady. Oczywiście wegańskiej :)
- 1/3 kostki margaryny
- mąka pełnoziarnista ok 1 szklanki
- woda
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
- kilka łyżek cukru pudru
- jabłko
Margarynę rozpuścić na małym ogniu. Dodać cukier i dokładnie zamieszać. Dodać mąkę, cynamon i proszek i stopniowo dolewać wody. Wyrabiać aż ciasto będzie jednolite i dosyć miękkie. Urywać po kawałku i robić kulki. Następnie rozwałkować je ręką na długie wałki i spłaszczyć. Położyć jabłko i dosyć luźno zwinąć. Ustawić pionowo na blaszce i włożyć do piekarnika. Można trochę urozmaicić przepis i np wrzucić do środka trochę rodzynek i śliwkę, a na wierzch przed pieczeniem zetrzeć trochę czekolady. Oczywiście wegańskiej :)